responsive website templates
Mobirise

Afscheid Appo

Helaas moesten REACH Make It! Skills Academy en Leweza eind 2013 afscheid nemen van docent Appolinaire Samba. Hij kreeg de kans om een nieuwe stap in zijn carrière te zetten, als kwaliteitscontroleur bij Chevron.

Januari 2014

Helaas moesten REACH Make It! Skills Academy en Leweza eind 2013 afscheid nemen van docent Appolinaire Samba. Hij kreeg de kans om een nieuwe stap in zijn carrière te zetten, als kwaliteitscontroleur bij Chevron. En hoewel hij ging met pijn in het hart, die kans ‘kon hij niet laten liggen’.

Appo, zoals wij hem noemden, heeft met veel inzet, betrokkenheid en deskundigheid gedurende ruim drie jaar als docent bij RMI gewerkt. Hij heeft veel betekend voor de opbouw van RMI. Het persoonlijk contact dat we als bestuursleden met hem hadden was altijd plezierig en inspirerend.

We leerden hem kennen in 2008, als cursist bij Zenzele, waar Leweza de eerste ervaringen opdeed met de vakscholing van kansarme jongeren in Zuid-Afrika. ‘Mr. Hink’ (docent Henk Hamster) was zijn grote voorbeeld! Na afloop van de cursus deed hij ruim een jaar ervaring op bij verschillende bedrijven in Kaapstad. Hij werkte o.a. aan het Greenpoint stadium, waar in 2010 de WK-wedstrijd Nederland-Uruguay werd gespeeld.

In de loop van 2010 kwam hij terug als docent. Hij leerde heel veel van Theo Stielstra, die als docent twee maal als vrijwilliger een periode bij RMI heeft gewerkt.

Met senior docent Clive Fortuin kon hij het vanaf het begin uitstekend vinden.

Leergierig, hardwerkend, hart voor de jongeren, enthousiast ….. Appo was een voorbeeld en heeft voor heel veel cursisten het verschil gemaakt!

Wij zijn hem heel dankbaar voor zijn inzet en vriendschap en wensen hem alle goeds voor de toekomst. We zullen ongetwijfeld contact blijven houden en hebben in hem een goede ambassadeur voor ons project.

Appo was een voorbeeld. 

Hij heeft voor heel veel cursisten het verschil gemaakt! 

Adres

Huygenslaan 21
3931 VG Woudenberg

Contact

Tel: +31 (0)6 105 797 30
E-mail: info@leweza.nl