Mobirise

Aranka Goyert medeoprichter Leweza overleden

Aranka Goyert, medeoprichter van Leweza is overleden. Een warme vrouw met een enorme drive om de zwakkeren in de samenleving te helpen, heeft ons voorgoed verlaten.

Januari 2022

Wij hadden het voorrecht haar lang te mogen kennen en ontmoeten. 

Toen wij haar vertelden over het idee om een soort Centrum Vakopleiding te beginnen voor straatarme jongeren in de townships van Kaapstad, was ze meteen enthousiast en bij haar was dat nooit vrijblijvend: Ze organiseerde haar afscheidsbijeenkomst van Arbeidsvoorziening in haar eigen huis en vroeg de gasten geen cadeau voor haar mee te brengen maar een donatie voor dit scholingsinitiatief. Enige tijd later zaten Diet Grosheide en Ton Reijers bij haar op de bank met de vraag ‘hoe pak je dat dan aan?’ en daar had zij wel een mening over: Diezelfde avond nog was de Stichting Leweza in oprichting en had een bestuur. Vanaf dat moment is zij bij Leweza betrokken gebleven. Lange tijd als bestuurder en daarna als ambassadeur. Haar ervaring, overzicht, creativiteit en vermogen om mensen ruimte te bieden en bij elkaar te brengen en tegelijkertijd kraakhelder te zijn over haar mening hebben ons over menige hobbel heen geholpen.

Ook de laatste jaren voelde de ontmoetingen met Aranka altijd onmiddellijk weer vertrouwd en warm. Ze waren vol humor en warme herinneringen en ook vol heilig vuur als het ging om de verschoppelingen op deze aarde, hier en in Zuid-Afrika. Menige keer kwamen wij uit deze ontmoetingen met een goed advies of iets om over na te denken.

Zonder ze zelf ooit ontmoet te hebben heeft zij zo in Kaapstad honderden kansarme jongeren en hun familie perspectief geboden. En er staat nu een erkend scholingsinstituut, dus eigenlijk doet zij dat nog steeds.

We gaan haar missen!

Adres

Huygenslaan 21
3931 VG Woudenberg

Contact

Tel: +31 (0)6 105 797 30
E-mail: info@leweza.nl

HTML Code Generator